Mrvij2raqkgkzidyd9re

Introductie unittesten

Binnenkort Beschikbaar!

Testen is allang niet meer iets dat door een speciaal team of teamlid wordt uitgevoerd. Kwaliteit en de snelle feedback daarop wordt steeds belangrijker en dus neemt de vraag naar snel en eenvoudig uit te voeren testen toe.

Ontwikkelaars schrijven tegenwoordig zelf voornamelijk unittesten en als tester is het waardevol om deze te kunnen begrijpen en te kunnen verbeteren. Naast dat dit het begrip van het te testen product ten goede komt, kan dit ook het schrijven van overbodige testen op andere vlakken voorkomen.

Met de introductie training "Unittesten voor testers" krijg jij inzicht in de wereld die unittesten heet en zit jij je eerste stappen in het (kunnen lezen van) unittesten.


Jouw instructeur


Bas Stoker
Bas Stoker

Hallo, mijn naam is Bas Stoker.

Als Java Developer heb ik inmiddels al 15 jaar ervaring met het professioneel bouwen van software.

Mijn eerste grote project was het meebouwen aan het plansysteem van de NS, waarbij ik gelijk in het diepe werd gegooid in een groot en complex softwareproject, waarbij het automatisch en handmatig testen een belangrijk onderdeel was van het werk.

Bij vervolgopdrachten heb ik veel backend- en frontendervaring opgedaan, waarbij ik erachter kwam ik dat ik kennis delen minstens net zo leuk vond als de kennis zelf opdoen.

Tijdens recente opdrachten heb ik ook de verschuiving naar een DevOps-manier van werken meegemaakt, waarbij testen steeds meer een taak van het development-team werd en niet die van een los testteam, zoals dat in het begin van mijn carrière nog wel de norm was bij veel bedrijven.

Het maken en onderhouden van een goed onderhoudbare testsets heb ik altijd als een mooie uitdaging beschouwd, en is iets waarbij je eigenlijk nooit uitgeleerd bent!

Have fun learning,

Bas


Start nu!