Introductie Praegus Open Source Toolchain

FitNesse \ HSAC \ Bootstrap plus \ Selenium

De Praegus Open Source Toolchain is een oplossing waarin onder andere Selenium en FitNesse, tezamen met fixtures (zoals HSAC) samen een geïntegreerde oplossing bieden voor het testen van applicaties. Deze open source oplossing wordt mede door Praegus Solutions doorontwikkeld.

Met de Toolchain kunnen testen geautomatiseerd en onderhouden worden voor diverse technologieën en op verschillende lagen (UI, API, etc). De basis van deze oplossing is FitNesse, wat in de basis een toegankelijke wiki biedt. Voor minder technische gebruikers biedt dit, ook zonder programmeerkennis, de mogelijkheid om testen te automatiseren in leesbare, begrijpbare taal. Frameworks als Selenium WebDriver en Appium zorgen voor de technische integratie met verschillende omgevingen. De Toolchain is gemakkelijk te integreren in elk Continuous Integration landschap en levert duidelijke testrapporten.

Er is geen betere manier om te leren automatiseren dan het gewoon te doen, daarom duiken we in deze training de diepte in. We gaan in het eerste gedeelte van de training gelijk aan de slag om zelf testen te automatiseren. De training bevat naast de benodigde tooling ook een te gebruiken testobject.

In het tweede gedeelte van deze training gaan we aan de slag met het verhogen van de onderhoudbaarheid van de gemaakte testgevallen. Dit doen we door het aanbrengen van verschillende abstractie-niveaus (pagina-objecten, testgevallen, testdata & scenario's).

Veel plezier met deze training!


Jouw trainer


Nicolaï Roos
Nicolaï Roos

Hi, Nicolaï hier

Sinds 2005 loop ik al met veel plezier rond in het testvak! Bij verschillende klanten hou ik me bezig met testen, testautomatisering, test chapters, kennisdeling, vakontwikkeling en zo af en toe nog wat testmanagement activiteiten. Daarnaast verzorg ik met veel plezier trainingen op het gebied van testen bij klanten en ben ik sinds 2019 een podcaster.

Ik woon in Boskoop samen met mijn vriendin en dochter. En natuurlijk heb ik vele hobbies zoals: boksen, duiken, gamen (race-games), films en series kijken en niet te vergeten domotica.

Mijn grootste uitdaging? Ik vind alles leuk ;-)


CurriculumStart nu!