Muum5mjxrb2bcrwkbagq

Introductie Open Source Toolchain

FitNesse \ HSAC \ Bootstrap plus \ Selenium

De “Open Source Toolchain” is een open source oplossing waarin onder andere Selenium en FitNesse, tezamen met fixtures (zoals HSAC) met elkaar verbonden zijn. Deze open source oplossing wordt door Praegus Solutions (https://praegus.nl/solutions/toolchain) doorontwikkeld.

Met de “Open Source Toolchain” kunnen testen geautomatiseerd en onderhouden worden voor diverse technologieën en op verschillende lagen (UI, API, etc). De basis van deze oplossing is FitNesse waarmee dit de toolchain minder afhankelijk maakt van programmeerkennis. Hierdoor is het voor minder technische gebruikers mogelijk om testen te automatiseren in leesbare, begrijpbare taal. Frameworks als Selenium webdriver en Appium zorgen voor de technische integratie in verschillende omgevingen. De toolchain is gemakkelijk te integreren in elk Continuous Integration landschap en levert duidelijke testrapporten.

Er is geen betere manier om te leren automatiseren dan het gewoon te doen, daarom duiken we in deze training in het diepe om je eerste testen te automatiseren. De training bevat naast de benodigde tooling ook een te gebruiken testobject.

In het tweede gedeelte van deze training gaan we aan de slag om de onderhoudbaarheid van de gemaakte testgevallen te verhogen door het aanbrengen van verschillende abstractie niveaus (pageobjecten, testgevallen, testdata & scenarios).

Veel plezier met de training “Introductie Open Source Toolchain”.


Jouw instructeur


Nicolaï Roos
Nicolaï Roos

Hi, Nicolaï hier

Sinds 2005 loop ik al met veel plezier rond in het testvak! Bij verschillende klanten hou ik me bezig met testen, testautomatisering, test chapters, kennisdeling, vakontwikkeling en zo af en toe nog wat testmanagement activiteiten. Daarnaast verzorg ik met veel plezier trainingen op het gebied van testen bij klanten en ben ik sinds 2019 een podcaster.

Ik woon in Boskoop samen met mijn vriendin en dochter. En natuurlijk heb ik vele hobbies zoals: boksen, duiken, gamen (race-games), films en series kijken en niet te vergeten domotica.

Mijn grootste uitdaging? Ik vind alles leuk ;-)


CurriculumStart nu!