5voexyvprvmypk8huxg1

Introductie Security testen met OWASP ZAP

Binnenkort beschikbaar!

Deze training is momenteel in ontwikkelig en binnenkort beschikbaar. Schrijf je alvast in via bovenstaande button en ben als eerste op de hoogte.

Pentesten is echte expertise en kan kostbaar zijn. Om ervoor te zorgen dat makkelijk te vinden bugs of kwetsbaarheden snel gevonden worden kan er gebruik gemaakt worden van een vulnerability scanner. Dat zorgt ervoor dat de pentester die ingehuurd wordt zich kan verdiepen in de wat complexere zaken en dat developers de resultaten uit het rapport van de scan al kunnen oplossen. Een vulnerability scan hoeft niet iedere dag te draaien, maar wekelijks levert vaak al handige inzichten op. Belangrijk is wel dat er nooit honderd procent uitgegaan mag worden van de resultaten uit de vulnerability scan. Loop de punten uit het rapport altijd zelf nog eens na.

In deze training gaan we zelf aan de slag met een vulnerability scanner. Er zijn genoeg automatische vulnerability scanners op de markt die geheel geautomatiseerd een applicatie kunnen scannen. Dat hangt er maar net af waar je voorkeur ligt.

Voor deze training gaan wij gebruik maken van de vulnerability scanner met de naam OWASP ZAP. Dit is een open-source vulnerability scanner die gebaseerd is op de OWASP top 10.

Met de introductie training "Introductie Security testen met OWASP ZAP" zet jij je eerste stappen in de wereld van security testen


Jouw instructeur


Michael van Splunter
Michael van Splunter

Een ervaren tester / ondernemer met een achtegrond in de IT / media-industrie, met als expertise CI / CD. Ervaren in FitNesse, Jenkins, Neoload, VSTS en andere tooling. Sterke entrepreneurship professional met een HBO Bachelor gericht in Communicatie: specialisatie Digitale Media van de Hogeschool Rotterdam.


Start nu!